4 semne timpurii ale anxietății. NU ar trebui să le ignori niciodată

Angela Sabău |
Data publicării:

Semnele anxietății apar timpuriu, însă nu le dăm importanță întotdeauna.

Deși nu toată lumea se confruntă cu același tip de semne și simptome, este ușor să afli dacă ai dezvoltat anxietate sau nu.

4 semne care denotă anxietate

Pierderea poftei de mâncare

Deși pot exista câteva alte motive care pot explica pierderea apetitului, dacă nimic nu pare a fi suficient de rezonabil, aceasta poate fi atribuită anxietății. Dacă devii anxioasă, s-ar putea să pierzi pofta de a mânca. Chiar și alimentele tale preferate s-ar putea să nu-ți mai atragă atenția. Mesele tale ar putea deveni din ce în ce mai mici. Deci, dacă există o pierdere inexplicabilă a apetitului, este posibil să ai anxietate.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Munca de acasă îți poate afecta ochii. AȘA îi poți menaja

Ai început să-ți faci multe griji

Dacă lucruri minore te țin în priză și nu poți să nu-ți faci griji pentru ele, acesta poate fi un alt semn precoce de anxietate. Deci, data viitoare când îți faci griji foarte mult, atât de mult încât începe să interfereze cu rutina zilnică, să știi că poate fi un semn timpuriu al anxietății.

Pierderea interesului pentru lucruri

Lucrurile care odată îți făceau ochii să strălucească acum te fac să te simți stresat. Dacă acest lucru sună familiar și se întâmplă frecvent, poate semnala anxietate. La mulți oameni, anxietatea se prezintă în moduri pe care nu le putem imagina. Deci, ceea ce crezi că este normal și un rezultat al plictiselii poate însemna de fapt mult mai mult. Deci, un dezinteres brusc pentru lucruri ar trebui privit ca un posibil semn de anxietate și ar trebui abordat cel mai devreme.

Ai început să te gândești prea mult

Gândirea excesivă este legată de anxietate. Dacă în ultimul timp, abilitățile tale de gândire excesivă sunt vertiginoase, poate însemna că suferi de anxietate. O întâlnire de afaceri, o misiune la facultate sau întârziere la serviciu. Dacă toate acestea te fac să tremuri pentru că ai început deja să te gândești la ce este mai rău, nu este altceva decât faptul că gândești prea mult. Acestea fiind spuse, există momente când ai intuiții despre lucruri, totuși, gândirea excesivă nu are nimic de-a face cu asta. Gândirea excesivă te poate stresa și îți poate afecta somnul.

Dacă observi aceste simptome sau orice alte simptome în sine, este important să iei legătura cât mai devreme cu un expert și să cauți un tratament și îngrijire adecvate. În funcție de cerințele tale, specialistul îți poate oferi pastile sau poate sugera meditație și alte tehnici de vindecare.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel