Comportamentul oamenilor ni se poate părea uneori ciudat. În general trecem cu vederea un comportament neobișnuit, considerând că nu e treaba noastră. Rar încercăm să găsim răspunsuri la comportamentul oamenilor înainte de a-i judeca.
Cu toate acestea, dacă observați o schimbare bruscă în comportamentul cuiva, adesea, aceasta poate fi rezultatul unei probleme psihologice sau a unei boli mintale. Așadar, înainte de a judeca oamenii în funcție de comportamentul lor, este imperativ să încercați să aflați motivul din spatele acestuia.
Iată 4 semne care sugerează că o persoană intră în depresie și are nevoie de ajutorul tău.
Retragere socială bruscă
Dacă o persoană pe care o cunoașteți, care a fost un „fluture social” de când vă amintiți, a început să se retragă din împrejurimi și întrerupe orice contact social, există riscul ca persoana să sufere de depresie. Deci, dacă vedeți un astfel de semn, asigurați-vă că le-ați câștigat încrederea și faceți-i să vorbească despre ceea ce îi deranjează. Apoi convingeți-i să caute ajutor profesional.
Sentiment de vinovăție
Dacă o persoană se învinuiește mereu pe sine și este în strânsoarea vinovăției și a lipsei de încredere, ceea ce nu a fost cazul până acum, poate semnala că intră în depresie. Astfel de sentimente pot declanșa gânduri sinucigașe, așa că este important să îi asigurăm pe acești oameni că nu este nimic în neregulă cu ele și orice s-a întâmplat nu a fost vina lor. S-ar putea să aibă nevoie de asigurare constantă și de credința ta. De asemenea, este recomandat să căutați ajutor profesional cel mai devreme.
Lipsa de interes pentru activitățile zilnice
Un alt semn al unei persoane care suferă de depresie este pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi. Dacă cunoști pe cineva care înainte era extrem de entuziasmat să facă chiar și lucrurile mărunte și acum le evită, există șanse să aibă depresie. Deci, discutați cu ei despre asta și acordați ajutor.
Anxietate, stres și comportament agitat
Un alt semn important care dovedește că o persoană ar putea deveni o victimă a depresiei este anxietatea constantă, nivelurile ridicate de stres și comportamentul agitat. Dacă o persoană pare neliniștită și inconfortabilă și nu acordă atenție la ceea ce îi spui sau îi spui sau are episoade frecvente de plâns, este posibil să sufere de depresie. Deci, abordați problema, luați legătura cu ei și ajutați-i să treacă prin ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.