1. Supă de cartofi dulci, linte și nucă de cocos
Ingrediente:
• 2 cepe roșii
• 750g cartof dulce
• 1 linguriță de coriandru măcinat
• ½ lingură de semințe de chimen (sau pudră de chimen)
• ½ legătură de coriandru proaspăt
• un strop de ulei de măsline
• 4 căței de usturoi
• 125g linte
• 1 cană de lapte de cocos
• 1 lămâie
• 1/2 litru bulion de legume
Pregătire:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 ° C.
2. Curăță și taie cubulețe cartofii dulci. La fel procedează și cu ceapa, pe care o tai julien.
3. Așeză legumele pe fundul vasului de copt și presară chimen, sare, piper și coriandru măcinat. Adaugă un strop de ulei de măsline, apoi coace timp de aproximativ 45 de minute.
4. Între timp, curăță cățeii de usturoi și taie-i felii subțiri, apoi toacă frunzele de coriandru.
5. Așază aceste două ingrediente într-o tigaie adâncă, cu ulei, apoi gătește la foc mediu până când usturoiul se rumenește ușor.
6. Apoi adaugă linte, bulion de legume și lapte de cocos și fierbe timp de aproximativ 20 de minute.
7. După ce legumele coapte sunt gata, adaugă-le la acest amestec, apoi transferă totul într-un blender, pentru a obține un preparat cremos și omogen.
8. Odată ce supa este gata, adaugă sucul unei lămâi.
2. “Casă de ouă”
Ingrediente:
• 2 ouă proaspete
• 2 felii de roșie
• 2 linguri de piure de roșii
• 4 crenguțe de hasmațuchi
• sare și piper
• 2 lingurițe de ulei de măsline
Pregătire:
1. Încălzește 1 litru de apă. Între timp, pornește cuptorul setându-l la la 210 ° C și unge două forme de cupcakes cu unt.
2. Pune 1 lingură de piure de roșii în fiecare recipient, apoi sparge oul deasupra. Sare și piper după gust, adaugă o felie de roșie și 2 crenguțe de hasmațuchi tocat.
3. Bagă cele două recipiente în vasul cuptorului, turnând apă fierbinte în jurul lor. Lasă la fiert la bain-marie timp de 12 până la 15 minute, în funcție de puterea cuptorului, și servește imediat.
3. Clătite cu ricotta și ton
Ingrediente:
• 1 cutie de ton simplu
• ½ ceapă tocată
• 3 linguri de ricotta
• 1 strop de suc de lămâie
• 1 linguriță arpagic tocat
• 1 ou bătut
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• ulei de măsline
• sare și piper
Pregătire:
1. Pentru a prepara aceste clătite delicioase, metoda este foarte simplă. Combină pur și simplu tonul, ceapa tocată mărunt , arpagicul, sucul de lămâie și oul bătut într-un castron mare, apoi condimentează după gust.
2. Adaugă fulgi de ovăz, apoi amestecă totul până când consistența obținută este destul de omogenă.
3. Într-o tigaie unsă cu ulei anterior gătește clătitele la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte.
4. Curry de năut
Ingrediente:
• 1 cană de orez brun
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 ceapă tocată
• 3 până la 4 căței de usturoi, tocați mărunt
• 1 lingură de pudră de curry
• ½ cană de lapte de cocos
• 1 cutie de năut conservat
• 1 mână de roșii cherry înjumătățite
• 3 linguri de busuioc tocat
Pregătire:
1. Începe prin a găti orezul și lasă-l deoparte.
2. Într-o tigaie, călește ceapa tocată în ulei de măsline, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, apoi adaugă usturoiul și continuă să gătești timp de 1 până la 2 minute.
3. Adaugă curry-ul, laptele de cocos, sarea și piperul și amestecă înainte de a turna treptat năutul pe care l-ai scurs anterior.
4. Gătește la foc mediu 5-6 minute. Poți adăuga puțină apă, dacă textura obținută pare prea groasă.
5. Adaugă roșiile cherry, busuiocul tocat și sucul de lămâie și lasă să fiarbă timp de 3 minute.
Citește și 12 alimente care îți accelerează metabolismul și te ajută să slăbești fără DIETĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.