4 remedii de casă pentru infecțiile intestinale

Dana Lascu |
Data publicării:
Remedii pentru infectii intestinale. Foto: Pixabay
Remedii pentru infectii intestinale. Foto: Pixabay

Infecțiile intestinale apar atunci când echilibrul bacteriilor benefice din stomac este dereglat de diferiți agenți patogeni, precum ciuperci, paraziți, bacterii negative etc. Iată ce poți face acasă ca să remediezi situația:

Când vorbim de infecțiile intestinale trebuie amintit că orice simptom care nu dispare în 2-3 zile poate ascunde o afecțiune mult mai gravă. Atenție, însă, la copii! La micuți, infecțiile intestinale sunt foarte periculoase și le pot pune viața în pericol, pentru că se deshidratează rapid. Nu încercați aceste remedii la copii.  

Remedii de casă pentru infecțiile intestinale: 

1) Apa cu zahăr și sare

Unul dintre cele mai bune remedii pentru infecțiile intestinale este o soluție salină făcută cu apă, zahăr și sare, care ajută la refacerea mineralelor și a apei pierdute din cauza diareei, unul dintre cele mai frecvente simptome dat de infecțiile intestinale.

Soluția poate să nu amelioreze simptomele, dar poate ajuta la prevenirea deshidratării și la asigurarea în organism a nivelului de minerale optim, de care e nevoie pentru a combate microorganismele de la care a pornit infecția, rezultând o recuperare mai rapidă.

La un pahar cu apă se pun o linguriță de zahăr și o jumătate de linguriță de sare. 

2)  Apă de ghimbir

Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți medicinale excelente, care poate fi utilizată în tratamentul infecțiilor intestinale, deoarece funcționează ca un agent antiviral și antibacterian care poate ajuta organismul să lupte contra infecțiilor. De asemenea, poate regla tranzitul intestinal și ameliora inflamația mucoasei intestinale, reducând durerea și umflarea abdominală.

Cum se face: 

- o rădăcină de ghimbir, 

- o lingură de miere după gust, 

- un pahar cu apă.

Prepararea: 

Curățați o bucată de circa 2-3 cm de rădăcina de ghimbir și zdrobiți-o cu un blender împreună cu lingura de miere și apa. Strecurați și beți un pahat de cel puțin 3 ori pe zi. 

3. Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă ameliorează inflamația și calmează iritarea peretelui intestinal, deci este o opțiune excelentă pentru tratamentul infecției intestinale. Acest ceai absoarbe, de asemenea, excesul de gaze din intestin și are proprietăți antispastice care ameliorează foarte mult disconfortul abdominal. De asemenea, menta calmează stomacul și poate ajuta foarte mult în cazurile de infecție intestinală însoțită de simptome gastrice, cum ar fi greață sau vărsături. Se face infuzie din frunze proaspete sau din cele uscate. Atenție, nu trebuie consumat mai mult de o săptămână, pentru că poate provoca unele reacții adverse, inclusiv arsuri la stomac, uscăciunea gurii, greață și vărsături!

4. Apă cu zeamă de lămâie

Sucul / zeama de lămâie este un excelent remediu natural pentru curățarea impurităților intestinului, eliminând, de asemenea, microorganismele responsabile de infecții. De asemenea, permite o reglare mai ușoară a tranzitului intestinal, ameliorând diferite simptome, cum ar fi dureri abdominale, crampe, pierderea poftei de mâncare și diaree. Se prepară simplu: o jumătate de lămâie stoarsă într-un pahar cu apă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel