4 noi simptome ale Covid-19 identificate de oamenii de știință

Ca parte a studiului REACT, realizat de Imperial College London, rezultatele acestei cercetări au arătat că printre gama largă de simptome deja cunoscute de Covid-19, altele ar putea, de asemenea, să dezvăluie o infecție cu coronavirus.

Care sunt simptomele oficiale ale coronavirusului?

OMS împarte simptomele coronavirusului în trei categorii: cele mai frecvente simptome, cele mai puțin frecvente și cele mai severe. Printre cele mai frecvente simptome: tuse uscată, febră și oboseală. În simptomele mai puțin frecvente se numără durerea în gât, diareea, conjunctivita, pierderea mirosului și / sau a gustului și în cele din urmă erupțiile cutanate. Simptomele grave includ dificultăți de respirație, durere în piept și pierderea vorbirii. 

Care sunt noile simptome identificate de cercetători?

Datele colectate de studiul REACT au identificat alte patru noi simptome. Printre acestea  se numără frisoane, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare și dureri musculare. Cercetătorii explică faptul că aceste simptome, singure sau însoțite de cele oficiale, ar putea fi asociate cu o infecție cu coronavirus. De asemenea, studiul a constatat că aceste semne ar putea varia în funcție de vârstă.

Potrivit descoperirilor cercetătorilor, frisoanele au afectat toate grupele de vârstă. În schimb, durerile de cap au fost raportate în principal la tinerii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, pierderea poftei de mâncare la cei peste 18 ani și durerile musculare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani. Aceste rezultate, publicate în februarie 2021, vor face obiectul unei evaluări amănunțite, spun cercetătorii.

Aceste noi simptome sunt legate de mutațiile apărute?

Într-un articol, Imperial College London explică faptul că cercetătorii au comparat datele despre simptome colectate în noiembrie-decembrie, când varianta a reprezentat aproximativ 16% din infecțiile din Anglia, cu cele colectate în ianuarie, unde rata infecției a reprezentat 86%. Pe baza observațiilor lor, simptomele au fost, în mare măsură, similare în cele trei luni. Ei spun, totuși, că proporția persoanelor infectate care suferă de tuse persistentă părea să crească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel