Iată câteva motive pentru care ți-e mai mereu sete:
* sângerare - pierderea de sânge continuă sau bruscă poate să crească nevoia de sete pentru ca organismul să compenseze pierderea de lichid. Sângerarea excesivă e o cauză frecventă a anemiei, o afecțiune în care corpul tău pierde celulele roșii din sânge mai repede decât pot fi înlocuite. Un examen fizic și un test de sânge vor determina dacă aveți anemie, iar tratamentul pe care îl primiți va depinde de tipul cu care ați fost diagnosticat.
* dietele cu conținut scăzut de carbohidrați - senzația de sete e un efect secundar obișnuit al dietei ketogenice, deoarece planul alimentar necesită reducerea semnificativă a aportului de carbohidrați; glucidele absorb și păstrează mai multă apă decât proteinele și grăsimile.
* gura uscată (xerostomie) - această afecțiune e adesea confundată cu sete excesivă; se prezintă ca o uscăciune anormală a membranelor mucoase din gură, datorită reducerii fluxului sau modificării compoziției salivei.. Cauzele frecvente ale uscăciunii gurii includ fumatul de tutun sau marijuana, stresul, anxietatea sau îmbătrânirea.
* menstruația - nivelurile de estrogen si progesteron pot afecta volumul de lichide, se arată pe prevention.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.