4 greșeli importante care îți afectează sănătatea și pe care trebuie să le eviți

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Iată patru greșeli frecvente care ne afetează sănătatea. 

În special în această perioadă a pandemiei, există o nevoie constantă de a menține imunitatea optimă. Ultimii ani de pandemie ne-au învățat valoarea sănătății holistice și importanța revenirii la elementele de bază pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Așadar, nutriționistul Eshanka Wahi indică patru greșeli pentru sănătate pe care trebuie să le evităm.

Evitați alimentele procesate și alegeți o dietă durabilă

Consumul frecvent de mâncare procesată crește aportul de grăsimi suplimentare, carbohidrați simpli și zahăr procesat, care au crescut nivelul de zahăr și crește riscul de obezitate și boli cardiovasculare, printre alte probleme cronice de sănătate. Obezitatea, ca urmare, a avut multe probleme de sănătate, în primul rând că începe să înfunde arterele, punând bazele pentru o sănătate precară a inimii. În mod similar, mâncarea procesată și junk-food conțin un nivel ridicat de zahăr și nu au proteinele și carbohidrații de care organismul are nevoie pentru a arde acest zahăr.

Acest lucru stresează metabolismul, ceea ce poate afecta capacitatea pancreasului de a produce insulină.

Iată câteva alimente recomandate:

Legume de toate culorile.

Proteine ​​curate precum carnea, oua, carnea de pasare, lintea, leguminoasele, fasolea

Nuci și semințe și surse de proteine ​​pure și

Concentrați-vă pe alimente mai puțin procesate (cum ar fi pâinea, brânza, carnea procesată și mesele congelate pre-preparate).

O ceașcă de afine la micul dejun, o salată de spanac la prânz, morcovi pentru copii, țelină pentru o gustare și broccoli prăjit pentru cină sunt toate mult mai ușor decât credeți.

Consumați mai multă apă și mai puține băuturi dulci. Încercați un pahar de apă cu castraveți, mentă și o lămâie stoarsă pentru un răsfăț răcoritor.

Trei până la patru porții de legume pe zi este un obiectiv bun.

Reduceți stresul

Eliberați-vă emoțiile negative. Menținerea lor în interior va duce la o varietate de probleme de sănătate. Nivelurile ridicate de stres au fost legate de un sistem imunitar slab, hipertensiune arterială, boli de inimă, creștere în greutate și diabet. Găsiți modalități de a face față stresului. Puteți reduce stresul angajându-vă în activități precum meditația, yoga, respirația profundă, exercițiile fizice, terapia sau orice vă place să faceți pentru a vă ajuta să vă deconectați de lumea exterioară și să vă reconectați cu voi înșivă.

Evitați suprasolicitarea

Planificați 3,5 ore de exerciții în fiecare săptămână. 45 de minute, de 5 ori pe săptămână ar trebui să aibă un efect bun asupra sănătății. Nu vă gândiți la asta ca la o pedeapsă. Faceți-o parte din viața de zi cu zi. Rețineți că nu toate zilele sunt la fel, de exemplu, dacă într-o zi nu aveți chef să vă urmați rutina, este complet în regulă. Încercați din greu să fiți consecvent și să fiți în rutina zilnică.

Evitați obiceiurile neregulate de somn

Mulți dintre noi au dezvoltat obiceiul de a folosi dispozitive electronice înainte de a merge la culcare, iar acest lucru ne face să pierdem somnul. Creierul și sistemele corpului nu vor funcționa normal dacă nu dormiți suficient, ceea ce are consecințe grave asupra sănătății și scade calitatea vieții. În mod frecvent, acordăm prioritate socializării excesive, deoarece suprasolicitarea a devenit o insignă de onoare în societatea noastră. Ne împingem corpurile la extreme prin lipsa de somn și excesul de cofeină, ceea ce duce la anxietate și la răspunsuri ale sistemului imunitar slăbit.

Drept urmare, pentru ca organismul nostru să funcționeze optim, trebuie să ne asigurăm că avem 7-8 ore de somn de calitate în fiecare zi. De asemenea, stați la lumina soarelui cel puțin 1 oră pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel