4 beneficii neștiute ale cepei: efect asupra glicemiei sau inimii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceapa și usturoiul sunt elemente esențiale în bucătăriile noastre. Indiferent dacă gătim mâncare italiană, mexicană sau indoneziană ori tradițională, o mulțime de rețete necesită ceapă și usturoi.

Ceapa nu oferă doar o aromă excelentă mâncării, ci este și foarte sănătoasă. Deci, există o mulțime de motive pentru a adăuga o ceapă la mâncare, în mod regulat.

Iată ce oferă:

Aduce bacterii bune

Preferăm să nu ne gândim prea mult la bacterii, deoarece le considerăm dăunătoare. Ei, bine, nu întotdeauna este așa. Avem, de asemenea, o mulțime de bacterii care ne ajută corpul să rămână sănătos. Ceapa conține fibre prebiotice, care îndeplinesc o misiune precisă în intestine. Acestea mențin flora intestinală sănătoasă și reglează nivelul bacteriilor. Ceapa conține, de asemenea, o substanță care stimulează creșterea bifidobacteriilor. Aceste bacterii reprimă alte bacterii care ne afectează intestinele.

Menține inima sănătoasă

Au existat mai multe studii privind efectul cepei asupra sângelui. Aceste studii au arătat că prin consumul regulat de ceapă se reduce considerabil riscul formării cheagurilor de sânge. În plus, în mod evident, nu există colesterol în ceapă, dar ele adaugă multă aromă. Deci, este mult mai bine să adăugăm ceapă la mâncare decât puțină sare, de exemplu. Sarea este dăunătoare pentru tensiunea arterială, dar o ceapă are numai beneficii pentru sănătate.

Scade glicemia

Acest studiu este încă la început, dar cercetătorii au descoperit că nivelul zahărului din sânge la animalele testate a fost redus considerabil de ceapă. Oamenii de știință cred că sulful din ceapă determină creșterea producției de insulină, ceea ce scade nivelul zahărului din sânge.

Scade riscul de cancer

Acest studiu este, de asemenea, un pic prea nou pentru a trage concluzii definitive, dar oamenii de știință de la Universitatea din Guelph au cercetat efectul cepei roșii asupra celulelor canceroase. Ei susțin că ceapa poate distruge celulele canceroase datorită cantităților de quercetină și antocianină pe care le conțin. Bineînțeles, acest lucru nu poate vindeca oamenii de cancer, dar se fac cercetări dacă ar fi util să se încorporeze ceapa în medicamente. Între timp, nu poate strica să adăugăm o ceapă în mâncarea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel