35 de minute de exerciții fizice zilnic pot reduce riscurile de depresie

Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală
Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală

Este cunoscut faptul că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea fizică, dar un nou studiu arată că poate ajuta și la reducerea episoadelor de depresie, chiar și la cei care prezintă un risc genetic crescut.

 


Noile cercetări sugerează că orice exercițiu fizic poate reduce drastic riscul episoadelor depresive.
Potrivit cercetătorilor, care provin din Spitalul General Massachusetts din Boston, studiul este primul de acest fel, notează Medical News Today

Lucrarea, care apare în jurnalul Depresie și Anxietate, arată că activitatea fizică poate afecta pozitiv riscul de depresie - chiar și atunci când există un risc genetic mai mare.
Autorul principal Karmel Choi, doctorat, și colegii săi au consultat datele despre evidența genomică și electronică a sănătății de la aproape 8.000 de participanți la Biobank Partners.

Peste 2 ani, Choi și echipa au analizat milioane de puncte de date pentru a găsi persoane care au avut diagnostice legate de depresie.

În plus, cercetătorii au calculat un scor de risc genetic pentru fiecare participant, care a implicat combinarea informațiilor pe întregul genom al persoanei pentru a veni cu un scor pentru a demonstra riscul genetic al dezvoltării depresiei.

Sportul legat de risc de depresie mai mic

Când cercetătorii au analizat participanții al căror scor a indicat un risc genetic mai mare de depresie, au descoperit că acești indivizi au mai multe șanse să primească un diagnostic la un moment dat în următorii 2 ani.

Cu toate acestea, echipa a descoperit, de asemenea, că cei care erau activi fizic aveau mai puține șanse să experimenteze depresia, chiar dacă aveau un scor de risc mai mare la depresie.
Chiar și cei care aveau cele mai mari scoruri de risc de depresie genetică erau mai puțin susceptibili să dezvolte depresie dacă aveau niveluri mai mari de activitate fizică.

"Constatarile noastre sugereaza cu tarie că, atunci cand vine vorba de depresie, genele nu sunt destinate si faptul că ești activ fizic are potentialul de a neutraliza riscul suplimentar de episoade viitoare la persoanele care sunt vulnerabile genetic. În medie, aproximativ 35 de minute suplimentare de activitate fizică în fiecare zi pot ajuta oamenii să-și reducă riscul și să se protejeze împotriva episoadelor de depresie viitoare",spune Karmel Choi, doctorat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel