1. Pizza Margherita cu conopidă
Ingrediente:
1 conopidă mare (curățată)
1 ou mare, ușor bătut
1 albuș de ou mare, ușor bătut
1/3 cană parmezan ras
1/4 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță sare grosieră kosher
mozzarella proaspătă, feliată sau ruptă în bucăți
frunze de busuioc, pentru garnitură
fulgi de ardei roșu
IMod de preparare:
Încălzește cuptorul la 425 °. Pune conopida într-un robot de bucătărie până când este măcinată fin.
Într-un castron mediu, amestecă bine conopida cu oul, albușul, parmezanul, oregano și sarea.
Transferă amestecul pe o foaie de copt și întinde-l bine (să aibă formă circulară).
Bagă la cuptor aproximativ 25 de minute. Acoperă cu sos și mozzarella. Continuă să coci pizza până când brânza este topită, încă 10 până la 12 minute. Acoperă cu busuioc și presară fulgi de ardei roșu.
2. Mini Pizza Portobello
Ai chef de o pizza mai sănătoasă fără făină rafinată (sau gluten)? Optează pentru ciupercile cârnoase Portobello.
Ingrediente:
8 ciuperci portobello
1 lingură ulei de masline
1 linguriță sare grosieră kosher
1/2 linguriță piper negru
1 cană sos de roșii
1/2 cană de mozzarella mărunțită, parmezan ras sau ricotta
Garnituri opționale: broccoli fiert, cârnați fierți de curcan sau roșii cherry înjumătățite
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 400 °. Așază capacele de ciuperci pe o foaie de copt. Stropește-le cu ulei și condimentează cu sare și piper. Coace-le timp de 5 minute.
Scurge ciupercile de apă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. Pune-le din nou pe foaia de copt. Pune aproximativ 2 lingurițe de sos în fiecare capac de ciuperci și acoperă cu 1-2 lingurițe de brânză și toppinguri preferate. Coace până când brânza se topește, 8 până la 10 minute. Adaugă garnituri după preferințe.
3. Pizza de porumb cu ricotta și bacon
Ingrediente:
1 pachet de drojdie uscată
2 1/2 căni de făină albă
1/4 cană ulei de măsline extravirgin
2 lingurițe lapte
1/4 linguriță sare cușer
1 1/2 căni de făină de porumb măcinată
4 benzi de slănină, tăiate în pătrate
4 căței de usturoi, tăiați subțire
sare de mare și piper negru măcinat, după gust
1 cană de ricotta
1/2 cană parmezan ras
1 linguriță fulgi de ardei roșu
Mod de preparare:
Într-un castron mare (încălzit cu apă fierbinte și șters), combină drojdia cu 1/2 cană de apă caldă. Amestecă cu o lingură de lemn până se dizolvă. Pune 1 cană de făină și amestecă. Acoperă cu folie de plastic și pune castronul într-un loc cald, până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.
Adaugă ulei, lapte, sare kosher și 1 cană de apă caldă. Cu mixerul electric la minimum, adaugă încet făina albă și de porumb și amestecă până obții un aluat moale. Apoi frământă aluatul cu mâinile 15 minute.
Formează aluatul ca o minge. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă-l să crească într-un loc cald până când aluatul și-a dublat dimensiunea, de la 1 la 1 1/2 ore. Împarte aluatul în 4 bile, rezervând 2 pentru utilizare ulterioară.
Între timp, așază slănina într-o tigaie și gătește la foc mediu, până când slănina începe să se rumenească, 8 până la 10 minute. Scurge surplusul de ulei pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. În aceeași tigaie adaugă cățeii de usturoi. Gătește-i până devin aurii, 2-3 minute.
Preîncălzește cuptorul la 450 °. Cu mâinile, întinde o minge de aluat într-un disc. Folosind un sucitor, formează un cerc. Transferă coca pe o foaie de copt tapetată cu făină de porumb. Repetă procedura cu altă minge. Întinde ricotta deasupra, apoi presară parmezan și slănina. Coace pizza până se rumenește (aproximativ 15 minute). Presară sare de mare și fulgi de ardei roșu înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.