3 motive pentru care să mănânci spanac mai des

DCMedical Team |
Data publicării:
Spanac
Spanac

Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, A, C, B 2 și B6, acid folic, dar și de magneziu, fier, potasiu. 

O porție de spanac are doar aproximativ 30 de calorii și 4 grame de fibre. Spanacul are o mare putere nutrițională: vitamina K importantă pentru menținerea sănătății oaselor, vitaminele A și C, acid folic, mangan, magneziu, fier, potasiu și vitaminele B2 și B6. Poate fi mâncat crud, fiind cel mai bun mod de a beneficia de nutrienții spanacului.

Și înghețat este o alegere bună, dar și gătit. Gătitul sau fierberea îi măresc beneficiul nutrițional deoarece spanacul conține acid oxalic, o substanță organică care poate interfera cu absorbția substanțelor nutritive esențiale precum calciu și fier. Când mănânci spanac gătit, corpu absoarbe niveluri mai ridicate de vitamine A și E, proteine, fibre, zinc, tiamină, calciu și fier, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel