Rețeta primului leac prezentat de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru e simplă.
„Luăm stafidele, se iau două pahare cu apa și 150 grame de stafide. Le spălăm bine și le punem la fiert. Le fierbem 20 de minute, le lăsăm până dimineață să stea în acea zeamă fiartă, dimineață strecurăm și bem ceaiul de stafide, practic” spune Lidia Fecioru.
Din această fiertură rezultă practic un ceai dulceag, care se bea imediat după ce te-ai trezit.
„Îl bem dimineața, pe stomacul gol și putem mânca după 15-20 de minute. Încercăm ca în această perioadă, cât bem această băutură miraculoasă, să nu bem lapte, să evităm lactatele cât se poate.
Restul stafidelor le putem întrebuința în orice", a spus Lidia Fecioru la Adevăruri ascunse, de la Antena3.
Practic acest leac cu stafide curăță ficatul de substanțe nocive.
„În primul rând ajută la curățarea ficatului de acele metale grele. Se face 4 zile pe lună, nu foarte des, îl pregătim de seara pentru dimineață”, a precizat Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Rețeta cu cartofi
Cea de-a doua rețetă, însă, e ceva mai complicată.
„Luăm un kilogram de cartofi și turnăm șase litri de apă peste. Cartofii se pun la foc mic și îi fierbem patru ore. Când au trecut patru ore, pasăm cartofii cu coajă cu tot, apoi amestecăm și dăm cratița deoparte să se răcească. După câteva ore se vor așeza cartofii la fund și deasupra va rămâne un lichid. Secretul este acel lichid, nu piureul de cartofi. Lichidul trebuie să-l adunăm cu un palonic și să îl punem într-o sticlă. Se bea câte două linguri de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Acest lichid curăță ficatul, asigură Lidia Fecioru. Este indicat și în ciroză hepatică!”, a arătat Lidia Fecioru, la Antena3.
Rețeta cu măceșe
Cel de-al treilea leac este bun pentru ficatul gras. Ficatul gras sau steatoza hepatică cum îi e denumirea medicală, constă în acumularea de grăsimi (mai exact de trigliceride) în celula hepatică (hepatocit).
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune, însă, că pe lângă tratamentul medical prescris de medic, există un leac pentru ficat gras: ceaiul din măceșe uscate.
„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceșe, se pune apă fierbinte peste ele și se lasă 12 ore. Apoi se toarnă din ceai într-un pahar și punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine și se bea o dată, dimineața, pe stomacul gol. Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. Abia după jumătate de oră, punem mânca”, a spus Lidia Fecioru, la Antena3. Ca să fie eficient, leacul trebuie consumat timp șase zile, dar nu consecutive, ci din două în două zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.