3 alimente banale care au grijă de tensiunea arterială. Le găsiți în orice piață

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă iaurt și pește, alimente ce reduc tensiunea arterială ridicată, în orice piață găsiți usturoi, dovleci și sfeclă.

Înainte să apelați la pastile pentru a vă ține tensiunea arterială crescută sub control puteți apela, dacă medicul vă recomandă la câteva alimente destul de banale.

Recomandările experților webmd:

* sfeclă - un amestec de trei părți de sfeclă de zahăr și o parte de suc de mere pot face tensiunea arterială sistolică să scadă în doar câteva ore, susține un studiu; este mai benefică pentru bărbați; o presiune sistolică ridicată crește șansele de accident vascular cerebral; sfecla, și gătită, și verde conține mult potasiu.

* usturoi - stimulează nivelurile de oxid nitric care dilată vasele de sânge. Iar, ca și usturoiul, ciocolata neagră ridică nivelul de oxid nitric și duce la relaxarea vaselor de sânge.

* semințe - precum dovleacul, inul și floarea-soarelui se adaugă la salate, iaurt sau fulgi de ovăz; sunt o sursă de minerale vitale (cum ar fi magneziu) care ajută la controlul tensiunii arteriale și relaxării vaselor de sânge.

Un studiu canadian a demonstrat că sucul de sfeclă roșie poate oferi beneficii bolnavilor de inimă datorită unui compus al acestuia. Testele s-au făcut la începutul experimentului și după ce voluntarii au băut suc de sfeclă bogată în nitrați sau un placebo și s-au odihnit întinși trei ore. Măsurătorile care au arătat frecvența activității nervoase au fost mai mici atunci când voluntarii au consumat suc de sfeclă roșie, comparativ cu momentul în care au băut placebo. Activitatea nervului simpatic a scăzut și în timpul exercițiilor. În ce privește tensiunea arterială nu s-au detectat diferențe în repaus sau în timpul exercițiilor fizice, potrivit echipei de cercetare.Studiul, publicat în Jurnalul American de Fiziologie-Fiziologia Inimii și a Circulației, poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel