2,5 ore de exerciții fizice, zilnic. Atât durează un antrenament în spațiu (FOTO)

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sportul și dieta îmbunătățesc funcțiile creierului
Sportul și dieta îmbunătățesc funcțiile creierului

Știm cu toții beneficiile exercițiilor fizice, dar astronauții aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale lucrează 2,5 ore în fiecare zi doar pentru menținerea tonusului muscular.

Potrivit studiilor științifice, este obligatoriu să te menții în formă atunci când te afli pe Stația Spatială Internatională. Lipsa gravitației le poate afecta sănătatea, deoarece mușchii se pot atrofia, iar oasele pot pierde din densitate.

Nici echipamentul sportiv nu se aseamănă cu ce folosesc sportivii în sălile de fitness de pe Pământ.

(w670)

Motivul? Ridicarea unei greutăti de 100 de kilograme pe Pămant, spre exemplu, poate fi destul de dificilă dar, în microgravitație, o greutate de 100 de kilograme nu ar cantări la fel. Prin urmare, greutătile nu sunt un instrument de fortă potrivit pentru antrenamentele astronauților aflați în spațiu.

Imagini impresionante de pe ISS

Recent, astronautul german Alexander Gerst, comandantul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a fost filmat în timp ce făcea un antrenament istovitor la bordul lui ISS.

 (w670)

Printre exercițiile preferate ale lui Gerst, supranumit ''Astro Alex'', se numără pedalatul pe o bicicletă, alergarea pe o bandă sau împinsul la piept.

"Exercițiile fizice ne țin în viață", a postat Alexander Gerst pe contul de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel