În clasamentul dat publicității ieri, sunt incluse 13 universități din România (link direct), dintre care trei sunt din Cluj-Napoca. Dintre cele 13 universități listate în top, două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume, clasate pe locul 801+ la nivel mondial. Celelalte 11 universități se situează pe poziții 1001+. În clasamentul pe anul 2020, erau incluse doar nouă universități din România.
Cea mai bine clasată universitate din România în topul Times Higher Education World University Rankings 2021 este Universitatea de Studii Economice din București – celebra ASE, din Piața Romană. Este clasată în intervalul 801 – 1001.
A doua instituție de învățământ superior românească din top este UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, situată și ea în același interval.
„UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca este listată pentru prima dată în acest clasament și ne bucurăm că am intrat direct pe poziția a doua în topul universităților din România. Aceste performanțe înscriu universitatea noastră în elita universităților europene, dar și de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează și ne responsabilizează să menținem și chiar să ne depășim standardele, a declarat prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Celelalte 11 universități românești incluse în tomp sunt, în ordine descrescătoare:
- Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași,
- Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,
- Universitatea București,
- Universitatea din Galați,
- Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș,
- Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
- Universitatea Politehnica din București,
- Universitatea Politehnica din Timișoara,
- Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,
- Universitatea Transilvania din Brașov,
- Universitatea de Vest din Timișoara.
World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, care reunește peste 1.500 de universități din 93 de țări. Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță atent calibrați, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. Universitățile au fost evaluate în funcție de următoarele criterii: calitatea procesului educațional și a mediului de învățare, calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum, venituri și reputație și impactul acesteia reflectat în citări, gradul de internaționalizare a universității analizat din perspectiva studenților, profesorilor și partenerilor internaționali și transferul de cunoștințe spre mediul socio-economic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.