Indiferent dacă sunt sub formă de alimente întregi, piureuri sau pulberi organice de verdețuri, aceste alimente au puterea de a vă face să arătați și să vă simțiți mai tineri și chiar vă poate ajuta pentru o îmbătrânire sănătoasă!
Iată câteva beneficii ale consumului de legume verzi
1. Sprijină funcția optimă a creierului. Un studiu recent publicat în Neurology a constatat că cei care au mâncat legume verzi în fiecare zi au avut rate mai scăzute de declin cognitiv, în comparație cu cei care au mâncat cel mai puțin. De fapt, consumatorii de verdeață aveau echivalentul memoriei cuiva cu 11 ani mai tânăr! Acest lucru a fost adevărat chiar și după ajustarea pentru alți factori, inclusiv stilul de viață, educația și starea generală de sănătate.
2. Lupta cu balonarea. Dacă vă luptați cu balonarea, indiferent dacă este cauzată de dietă, hormoni, infecții intestinale sau alte probleme digestive, există un ingredient secret în legumele verzi care ar putea ajuta. Potasiul, un mineral și electrolit care se găsește din abundență în verdeață, este esențial pentru a menține un echilibru fluid optim în corpul dumneavoastră. O cana de spanac gătit conține 840 mg de potasiu, cea ce este enorm pentru necesarul zilnic.
3. Face pielea strălucitoare. Beta-carotenul, pigmentul vegetal pe care îl asociem în mod normal cu morcovii și alte legume galben-portocalii, se ascunde, de asemenea, în legumele cu frunze verzi.
Beta-carotenul poate oferi pielii tale o strălucire tinerească și chiar funcționează din interior spre exterior ca o protecție solară naturală, protejându-ți pielea de razele UV dăunătoare! Sucul sau deshidratarea verdețurilor vă ajută corpul să absoarbă mai bine acest carotenoid.
4. Eliberează stresul. Pentru un mod natural de a vă ameliora stresul, începeți în fiecare zi cu un smoothie verde mare. Verdețurile sunt o sursă excelentă de folat, care vă ajută corpul să producă neurotransmițători care reglează starea de spirit, cum ar fi dopamina și serotonina.
În plus, magneziul găsit în legumele cu frunze verzi poate ajuta la susținerea unei sănătăți vasculare optime
5. Susține sănătatea oaselor. Consumul de lapte nu este singura modalitate de a construi oase puternice. Puteți obține o mulțime de calciu pentru susținerea sănătății osoase a oaselor de la legumele verzi, cum ar fi broccoli și kale, conțin, de asemenea, tone de vitamina K foarte importantă
6. Sprijină îmbătrânirea sănătoasă. Legumele verzi au puterea de a întârzia scurtarea telomerilor, capacele de protecție ale ADN-ului nostru care se scurtează odată cu înaintarea în vârstă. Odată ce telomerii săi au dispărut complet, celula moare. Broccoli, în special, pare să aibă o capacitate superbă de a păstra lungimea telomerilor.
7. Îmbunătățește răspunsul inflamator. Este importantă susținerea unui răspuns inflamator sănătos pentru a protejarea de o serie de boli cronice. Verdețurile conțin antioxidanți și polifenoli, compuși de combatere a bolilor care se găsesc în alimentele vegetale
8. Ajută la echilibrarea glicemiei. Consumul unei porții de verdeață la fiecare masă poate susține nivelurile adecvate de glucoză din sânge. Chiar și doar includerea a puțin peste o porție suplimentară de verdeață zilnic poate face o mare diferență!
Dacă aveți o afecțiune tiroidiană, oscilațiile dramatice ale zahărului din sânge favorizează corpul să transforme mai mult T4 în T3 invers, forma inactivă a hormonului tiroidian.
9. Sprijină sănătatea optimă a intestinului. O genă descoperită recent, cunoscută sub numele de T-bet, care este pornită de legume crucifere, cum ar fi broccoli sau varză de Bruxelles, instruiește celulele precursoare din mucoasa intestinală să producă celule limfoide înnăscute (ILC). ILC-urile protejează corpul împotriva infecțiilor și inflamațiilor intestinale, controlează alergiile și intoleranțele alimentare, susțin un răspuns imunitar sănătos și etanșează scurgerile din intestin, făcând legumele verzi o alegere excelentă pentru oricine se confruntă cu orice fel de suferință gastro-intestinală.
10. Elimină toxinele. Verdeața este detoxifiant expert, datorită clorofilei - pigmentul care dă culoarea verde frunzelor. Alimentele bogate în clorofilă, cum ar fi spirulina, chlorella, pătrunjelul și lucerna, se leagă de metalele grele și toxinele din sânge și le transportă în afara corpului. Clorofila, de asemenea, vă ajută să vă curățați ficatul pentru a susține capacitatea naturală de detoxifiere a corpului și sprijină funcția imunitară pentru a împiedica colectarea toxinelor în corp.
11. Sporește enzimele digestive. Enzimele digestive sunt esențiale pentru descompunerea și absorbția substanțelor nutritive din alimentele noastre, deci, dacă aveți deficiență în aceste enzime, este posibil să aveți tot felul de probleme gastro-intestinale, inclusiv balonare, constipație, reflux și deficiențe de nutrienți. Scurgerea intestinală este unul dintre cei mai mari vinovați ai deficitului de enzime, precum și al inflamației cauzate de sensibilitățile alimentare, de stresul cronic, de genetică și de îmbătrânire. Verdele crude, cu frunze sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți consuma pentru a susține capacitatea naturală a organismului de a produce enzime digestive.
12. Sprijină sistemul imunitar. Unul dintre cele mai promițătoare beneficii ale legumelor verzi poate fi capacitatea lor de a susține sistemul imunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.