1. Probleme cu somnul
Noaptea este momentul în care corpul se odihnește și își reîncarcă bateriile, datorită scăderii cortizolului, hormonul stresului. Dacă mai multe zile la rând suferi de insomnie, înseamnă că ceva este în neregulă cu tine și trebuie să mergi la medic, este de părere dr. Lissa Rankin.
2. Scazi în înalțime
Deși poate părea improbabil, nu este exclus să scazi în înălțime, spre exemplu de la 1.65 la 1.64. Cauza: osteoporoza. Aceasta ar putea fi la originea acestei ușoare micșorări. Osteoporoza nu este cauzată neapărat de îmbătrânire, ci poate fi rezultatul lipsei anumitor minerale.
Prin urmare, va fi necesar să corectezi această posibilă lipsă printr-un aport adecvat de calciu natural, vitamine și toate acestea însoțite de exerciții aerobice adecvate pentru cazurile de osteoporoză.
3. Te-ai îngrășat
Observi că ai colăcei în jurul taliei, deși nu ai făcut excese alimentare. Trebuie mers la medic, deoarece această grăsime viscerală poate fi legată de un risc crescut de a suferi de boli metabolice sau hormonale.
4. Te simți mereu obosit
Oboseala ta poate rezulta din epuizarea glandelor suprarenale, funcționarea anormală a tiroidei sau pur și simplu din cauza stilului de viață.
Pe de altă parte, mecanismele tale de apărare pot fi suprasolicitate, deoarece încearcă să prevină infecții și boli grave. În alte cazuri, poate fi vorba de o oboseală cronică cauzată de stresul cronic.
Pentru a combate oboseala, poți mânca fructe, legume bogate în antioxidanți sau poți prepara un smoothie delicios anti-stres.
5. Ai probleme digestive
Dacă te constipi frecvent, o cauză ar putea fi toxinele din colon, stresul sau lipsa fibrelor din alimentație.
6. Urina este foarte galbenă
Urina deschisă la culoare este dovada faptului că te hidratezi corect. Dacă nu bei suficiente lichide, urina poate deveni foarte galbenă. În acest caz, crește consumul de lichide - apă, ceaiuri din plante, apă de cocos.
7. Ai probleme cu sforăitul
Dacă te confrunți cu această problemă, poate fi un semn de avertizare a apneei în somn. Atunci când o persoană suferă de această tulburare, căile sale respiratorii se blochează și, prin urmare, crește riscul de insuficiență cardiacă și hipertensiune pulmonară.
8. Ești constant anxios
Anxietatea poate apărea, spre exemplu, din hipertiroidism, dezechilibre hormonale sau alte afecțiuni similare.
9. Răcești ușor și des
Când ești sănătos, organismul este capabil să lupte împotriva agenților patogeni. Însă, dacă sistemul imunitar este slab, poți să răcești destul de des.
10. Ți se crapă buzele
Dacă ai buzele crăpate și vara, poate fi un semn al lipsei de vitamina B, în special vitamina B12, care poate provoca anemie.
11. Ai adesea probleme cu pielea
Printre organele care contribuie la eliminarea toxinelor din corp se află și pielea. Din acest motiv, dacă observi erupții cutanate pe piele, cum ar fi eczeme, acnee sau psoriazis, corpul tău îți transmite un mesaj. Pe de altă parte, pielea ta reacționează la alergii, în special la cele de natură alimentară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.